Sfeerbeeld
zoek op trefwoord
zoek op categorie
stel een vraag

Vraag en antwoord

 


Vraag:

Bij het toetsen van de kipstabiliteit volgens NEN-EN 1993-1-1 dienen voor het berekenen van het kritiek elastisch kipmoment (bijlage D van de Nationale Bijlage) de coëfficiënten C1 en C2 te worden bepaald. Deze zijn afhankelijk van het momentenverloop. Voor enkele basisbelastingsgevallen en combinaties van deze gevallen zijn hiervoor waarden gegeven in de tabellen NB.6 tot en met NB.8. Voor twee basisbelastingsgevallen met kopmomenten worden in figuur NB.33 en NB.34 grafieken gegeven waar waarmee, afhankelijk van β en B*, de waarden van C1 en C2 kunnen worden afgelezen. De grafieken zijn echter lastig af te lezen. Zijn er formules of tabellen waarmee de waarden van C1 en C2 eenvoudig kunnen worden bepaald? 


Antwoord:

Wij beschikken niet over formules voor de grafieken, maar wij hebben wel tabellen met de grafiekwaarden. Deze tabellen zijn opgenomen in GTS 2013. De grafieken zijn overigens identiek aan de grafieken in NEN 6771. 


Deze vraag is eerder beantwoord door de Helpdesk van Bouwen met Staal (augustus 2011).


Relevante normen:
Publicaties Bouwen met Staal:
Louis Braillelaan 80      2719 EK  Zoetermeer      Tel: +31(0)88 353 12 12      Contact      Colofon      Disclaimer      Sitemap
Bouwen met Staal  © 2022      Uitvoering: Bruikman Reclame  +  LinkmasterMonkey