Sfeerbeeld
zoek op trefwoord
zoek op categorie
stel een vraag

Vraag en antwoord

 


Vraag:

Een kantoorgebouw vlak aan de kust wordt uitgevoerd met een gevelbekleding van weervast staal. Moeten er speciale maatregelen worden getroffen voor het toepassen van weervast staal aan de kust? 


Antwoord:

Een te grote concentratie van chloorionen in de lucht aan de kust verhindert de opbouw van de beschermende laag bij weervast staal zodat voor de toepassing van weervast staal wordt geadviseerd wordt om een minimale afstand van ongeveer 2 km tot de zee aan te houden. Indien de beschermende laag door de aanwezigheid van chloriden niet of niet goed opgebouwd kan worden (dit duurt 2 tot 3 jaar) heeft dit ook effect op het uiterlijk van het staal. Indien de constructie dichter bij de zee staat dan 2 km wordt geadviseerd een verfsysteem toe te passen of het weervast staal te voorzien van een transparante poedercoating. Hiervoor moet eerst de patinalaag gevormd zijn en de verlangde kleur hebben. Om dit te bereiken kunnen de platen enige tijd buiten, op voldoende afstand van de kust, opgesteld worden. Er zijn mogelijkheden om door een zuurbehandeling de platen versneld te laten corroderen. Hiervoor kunt u contact opnemen met een leverancier van weervast staal. 


Deze vraag is eerder beantwoord door de Helpdesk van Bouwen met Staal (maart 2010).


Publicaties Bouwen met Staal:
Louis Braillelaan 80      2719 EK  Zoetermeer      Tel: +31(0)88 353 12 12      Contact      Colofon      Disclaimer      Sitemap
Bouwen met Staal  © 2021      Uitvoering: Bruikman Reclame  +  LinkmasterMonkey