Sfeerbeeld
zoek op trefwoord
zoek op categorie
stel een vraag

Vraag en antwoord

 


Vraag:

Via de website van Bouwen met Staal heb ik de spreadsheet Toetsing geïntegreerde ligger gedownload. Ik wil een THQ-profiel toetsen maar het blijkt dat het profiel niet voorkomt in de profielenbibliotheek. Is het mogelijk om zelf een profiel in te voeren? 


Antwoord:

Het programma biedt de controle van een geïntegreerde ligger onder brandomstandigheden en onder normale omstandigheden. Vanwege de eigenschappen onder brandomstandigheden zijn alleen die liggers opgenomen die ook in het genoemde TNO-rapport voorkomen. Andere afmetingen invoeren betekent dat bepaalde berekeningsonderdelen uitgesloten moeten worden waardoor het programma niet meer optimaal beheerd kan worden. Als alternatief kunt u gebruik maken van het programma GLigger (ook leverbaar via Bouwen met Staal). Met dit programma kunt u zelf profielafmetingen opgeven en verder is het ook mogelijk om liggers over meerdere steunpunten uit te rekenen.


Deze vraag is eerder beantwoord door de Helpdesk van Bouwen met Staal (juni 2009).


Publicaties Bouwen met Staal:
Louis Braillelaan 80      2719 EK  Zoetermeer      Tel: +31(0)88 353 12 12      Contact      Colofon      Disclaimer      Sitemap
Bouwen met Staal  © 2022      Uitvoering: Bruikman Reclame  +  LinkmasterMonkey